Acasă > Social > Județul Constanța, sub avertizări Cod portocaliu și Cod galben

Județul Constanța, sub avertizări Cod portocaliu și Cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare Cod portocaliu de furtuni pentru mai mult de trei sferturi din ţară, respectiv o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică.

În intervalul 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00, va fi Cod portocaliu în Moldova, Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele montane unde vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în est și sud-est.

Totodata, în perioada 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00 este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În extremitatea de vest și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totodata, ANM informează că, în intervalul 24 iunie, ora 2:00 – 25 iunie, ora 10:00, va intra în vigoare o atenţionare Cod galben de vreme instabilă ce va afecta peste trei sferturi din ţară.

Astfel, în zonele montane, precum şi în nordul, centrul, estul şi local în sudul ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, izolat, 40 – 50 l/mp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *