luni, februarie 17, 2020
Acasă > Eveniment > JUSTIȚIA confirmă șantajul în dosarul RCS-Antena Group

JUSTIȚIA confirmă șantajul în dosarul RCS-Antena Group

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunțat astăzi în dosarul „Şantaj la Antene”. Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu şi alţi doi inculpaţi sunt judecaţi pentru şantaj, după ce l-au „strâns cu uşa” pe administratorul RDS&RCS Ioan Bendei, pentru ca acesta să semneze un contract cu termenii şi condiţiile dictate de ei.

Fostul director al Antenei Grup, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. Dan Voiculescu a primit 2 ani de închisoare cu executare, iar fiica sa, Camelia Voiculescu, doi ani cu suspendare pentru complicitate la șantaj.

Fostul șef al ANAF, Ștefan Pop, a fost condamnat la doi ani de închisoare, în timp ce George Matiescu, director general Intact Publishing a fost achitat.

Grupul Antena a primit o amendă penală de 350.000 de lei pentru șantaj.

La ultimul ultimul termen de judecată, din data de 13 aprilie, procurorii au cerut pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii în acest dosar. Procurorul a solicitat pedepse pe măsura sumelor de bani care au făcut obiectul şantajului, în condiţiile în care Dan Diaconescu a primit 5 ani de închisoare pentru câteva zeci de mii de euro obţinuţi prin această infracţiune..

Fondatorul trustului Intact Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, au fost trimişi în judecată, pe 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea lui Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS la acea dată. Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

Procurorii susţin că Alexandrescu “a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând SC Antena TV Group SA la un preţ dorit de inculpat”.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *