Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru formarea noului Guvern

  •  
  •  
  •  
  •  

iohannisPreședintele, Klaus Iohannis, a susținut, astăzi, o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

A fost prima apariție publică a șefului statului după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Președintele a anunțat că, mâine, va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament privind formarea Guvernului.

”Este foarte probabil ca în cursul săptămânii viitoare să convoc noul Parlament. Aceste lucruri vor fi comunicate în timp util”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a mulțumit tuturor structurilor care au asigurat bunul mers al alegerilor parlamentare.

”Primul lucru, trebuie să remarcăm că alegerile au decurs în liniște, fără incidente notabile, lucrurile au fost foarte bine organizate și vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea alegerilor.

Merită mulțumiri Guvernul, MAI și structurile din cadrul Ministerului, care si-au facut datoria. Multumiri merită și STS-ul și o mulțumire specială merită și observatorii independenți, care au contribuit la bunul mers al lucrurilor”, a menționat președintele.

”Referitor la rata de participare, o consider mică, dar se încadrează la participarea pe care am avut-o și altă dată la alegeri parlamentare. Cu toții ne-am dorit o participare mai bună, dar consider că cei care au avut un cuvânt de spus l-au spus”, a adăugat Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *