KMG International este “Zâna Merciluță”

KMG International susține primul cabinet stomatologic mobil din România. KMG înseamnă și Năvodari, pentru că Petromidia este una dintre principalele componente ale acestui important actor de business. În spiritul acțiunilor dedicate comunității din județul Constanța, a sprijinit și acțiunea cabinetului stomatologic mobil “Zâna Merciluță” din luna iulie.

Prin intermediul acestei acțiuni a fost oferit tratament stomatologic gratuit pentru peste 150 de copii ce provin din Mihai Viteazu, Independența și alte sate din județul Constanța.

“Anul acesta, Petromidia, cel mai important activ al companiei noastre, aniversează 40 de ani. Continuăm să fim unul dintre cei mai importanți actori economici din regiune și în același timp ne dorim să contribuim constant la îmbunătățirea calității vieții pentru comunitatea locală. Această acțiune vizează oferirea serviciilor dentare pentru copiii ce nu au acces la aceste beneficii, atât de importante încă de la cele mai fragede vârste. Este o prioritate pentru noi calitatea serviciilor medicale din regiune și ne menținem angajamentul pentru îmbunătățirea lor.”

Serviciile oferite de către cabinetul mobil au inclus profilaxie și tratament stomatologic, iar copiii au primit pachete cu produse de îngrijire orală. Mai mult, cei doi medici stomatologici prezenți la acțiune, împreună cu voluntarii Zânei Merciluță, au desfășurat sesiuni interactive de periaj dentar în școlile din satele Mihai Viteazu și Independența pentru părinți și copii. Echipa Zânei Merciluță a ajuns și la CS Farul Constanta, sectia haltere, unde sportivii juniori ce provin din medii dezavantajate au beneficiat de tratament stomatologic gratuit.

“De la lansarea acestui cabinet stomatologic mobil în 2017, am înțeles că misiunea noastră are în spate o problemă reală: în România, peste 75% dintre copii cu vârste între 6 și 11 ani au carii pe dinții temporari, iar majoritatea copiilor de la sate nu au acces la un cabinet de medicină dentară. De aceea, Zâna Merciluță vine în sprijinul copiilor din zonele rurale sărace , oferindu-le tratament stomatologic gratuit, sprijinită de medicii stomatologi voluntari. Anul acesta, cu ajutorul KMG International, am reușit să ajungem în județul Constanța, în sate unde cel mai apropiat cabinet stomatologic este la peste 60 de km distanță.”

79% dintre copiii tratați în această deplasare nu au fost niciodată la medicul dentist. Valoarea tratamentelor depășește 33,000 RON. În perioada următoare, cabinetul stomatologic mobil va ajunge și în județul Prahova, cu sprijinul KMG International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *