vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Administratie > La Autoritatea de Supraveghere Financiară s-a făcut o reorganizare cu… oameni în plus!

La Autoritatea de Supraveghere Financiară s-a făcut o reorganizare cu… oameni în plus!

Cam așa ar putea fi prezentată situația de la nou-creata Autoritate de Supraveghere Financiară, care are mulți angajați decât cele trei instituții pe care le înlocuiește. Noua organigramă a instituției cuprinde 856 de angajați, cu 300 mai mult decât cei preluați de la fostele comisii de supraveghere.

Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul Financiar, noua organigramă aprobată de conducerea Autorității de Supraveghere Financiară cuprinde un număr aproape dublu de angajați în condițiile în care instituția a fost înființată tocmai pentru reducerea costurilor și creșterea eficienței.

“Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu va avea vreodată cu 300 de angajați mai mulți – bugetul rectificat va cuprinde cheltuieli inferioare.  Potrivit noii organigramei, la ora actuală, ASF are 627 de angajați. Potrivit legii instituțiile cu peste 500 de angajați sunt obligate să înfiinșeze Birou de securitatea muncii și alte compartimente, iar acest lucru duce temporar la un plus de angajați. Obiectivul ASF, pe termen mediu, adică până la 31 decembrie anul acesta, este acela de a reduce personalul cu 15% față de momentul de referință al comasării celor 3 entități.” a declarat Radu Soviani, purtător de cuvânt ASF.

Autoritătea de Supraveghere Financiară a luat naștere în urma comasării Comisiilor de monitorizare a pieţei de capital, a asigurărilor şi pensiilor private. La înfiinţare ASF a preluat circa 540 de angajaţi de la Comisia Națională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Potrivit regulamentului, noua instituție trebuia să dețină 465 de angajaţi. Noua organigramă ar urma să intre în vigoare de la 1 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *