duminică, 9 august 2020
Acasă > Social > La ce au renunțat românii în 2014

La ce au renunțat românii în 2014

Autoturismele, obiectele pentru amenajarea locuinței, electrocasnicele sau locuințele sunt printre cele mai frecvente achiziții făcute de români în 2014, potrivit unui studiu efectuat de IRES și transmis Agerpres.

Potrivit studiului, doar 29% dintre persoanele chestionate au făcut o achiziție importantă pentru familie sau pentru gospodărie, cele mai frecvent menționate investiții fiind achiziționarea unui autoturism — 19%, renovarea sau reamenajarea locuinței — 16%, achiziționarea de aparate electrocasnice — 15% sau achiziționarea unei locuințe — 14%. Alți respondenți și-au instalat o centrală termică — 6%, au cumpărat mobilă — 6%, un televizor — 6%, un computer — 5% sau un teren — 3%.

De asemenea, 7% dintre intervievați declară că au tranzacționat bunuri imobiliare în 2014, respectiv 4% spun că au cumpărat astfel de bunuri, 2% că le-au vândut, iar 1% au făcut atât vânzare, cât și cumpărare de bunuri imobiliare. Dintre aceștia, cei mai mulți au vândut sau cumpărat apartamente sau garsoniere — 43%, acestea fiind urmate de terenuri — 34% și case sau vile — 19%.

Întrebați care au fost categoriile de cheltuieli la care au renunțat, 39% au susținut că au economisit la mâncare, 64% au făcut economii la îmbrăcăminte, 35% au spus că au făcut economii la combustibilul pentru autoturism, 29% că nu au făcut acest lucru, în timp ce 33% spun că nu este cazul. Aceeași proporție a respondenților se așteaptă să facă acest lucru și în 2015.

Doar 23% dintre persoanele intervievate spun că au reușit să economisească bani în anul 2014. Cu toate acestea, 38% dintre acestea sunt optimiste, considerând că, în 2015, vor reuși să facă acest lucru.

Sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *