Acasă > Eveniment > La mulți ani, Aurelia Lăpușan!

La mulți ani, Aurelia Lăpușan!

După 30 de ani de carieră, Aurelia Lăpușan, poetă, prozatoare, publicistă, profesor universitar si jurnalist, a ajuns la final de activitate. Pentru respectul deosebit pe care i-l poartă dar și pentru contribuţia majoră pe care a adus-o Universităţii Ovidius, rectorul Dănuț Epure a organizat un eveniment deosebit.

„Este ziua în care Universitatea mă sărbătorește cu ocazia împlinirii a 65 de ani. Este un final de carieră în care închei frumos, 30 de ani de presă, co-rector, director de trust, 11 ani în Universitate.”a declarat pentru Gazeta de Năvodari Aurelia Lăpușan, conferențiar universitar.

Aurelia Lăpușan a obţinut titlul de doctor în teatrologie-filmologie, specializarea Teoria şi estetica teatrului, la Universitatea I.L. Caragiale din Bucureşti. Şi-a început activitatea la redacţia ziarului Teleormanul din Alexandria în 1973. Ulterior, a lucrat la redacţia Dobrogea Nouă, precum şi la Biblioteca Judeţeană Constanţa. În perioada anilor 1983-1990, a fost redactor-şef la ziarul Dobrogea Nouă şi, ulterior, redactor şi publicist comentator la ziarul Cuget liber. Între anii 2003-2006 a fost director general la trustul de presă Cuget liber, coordonând 210 angajaţi şi trei publicaţii. Din 2006 este conferenţiar universitar titular la Universitatea Ovidius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *