Acasă > Eveniment > La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

Plimbarea pe bicicletă s-a transformat astăzi pentru un grup de tineri din Constanța într-o acțiune patriotică. Biciclistii au parcurs orașul impartind românilor brățări tricolore.

În ciuda frigului de afară, grupul de cicliști s-a mobilizat și a împărțit românilor simboluri ale dragostei pentru patrie.

“Aceste brățărele, aceste simboluri pentru Ziua Națională este stropul de fericire, stropul de patriotism, pe care îl oferim locuitorilor din Constanța. Acesta este un eveniment aflat la prima ediție”, ne-a declarat Ovidius Neacșu, reprezentant grup de cicliști.

Din dorința de a trezi naționalismul în inimile românilor, tinerii au cumpărat panglici și au trudit să le împletească. Orele de muncă și frigul de afară, nici nu au contat.

“Am muncit la aceste brățări și nimic nu m-a putut opri. Am cumpărat panglici, unele care erau deja tricolore, altele care erau roșii, galbene sau albastre, și le-am împletit cu mărgeluțe, șnururi”, ne-a spus Ela Gheorghe.

“Ne-am îmbrăcat bine și sper să ne încălzim în cursul acțiunii. Am făcut și un pic de mișcare de încălzire înainte și sper să treacă frigul”, ne-a spus Andrei Minescu, unul dintre cicliști.

Acțiunea a început pe platoul Casei de Cultură din Constanța și a continuat pe aproape toate străzile și parcurile din oraș. 1000 de români au primit câte un dar simbolic.

“Foarte frumos. Bravo lor! Noi, românii nu suntem naționaliști. Am fost în Turcia și am văzut la fiecare casă câte un drapel. În România, la 20 de blocuri, abia vezi un drapel”, ne-a spus o doamnă de etnie turcă.

“Este un gest simbolic foarte frumos. Voi purta această brățară cu drag”, ne-a spus un tânăr.

Cicliștii speră ca aceste acțiuni să devină o tradiție de 1 decembrie.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *