miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Social > La mulți ani, Vergil Chițac!

La mulți ani, Vergil Chițac!

Azi, rectorul Academiei Navale, contraamiralul Vergil Chițac își sărbătorește ziua de naștere.

Contraamiralul de flotila prof. univ. dr. ing. Vergil Chiţac s-a născut pe 10 septembrie 1962 în comuna Istria, judeţul Constanţa.

Potrivit paginii oficiale de internet a Academiei Navale Mircea cel Bătrân, în perioada septembrie 1981 – iunie 1986 a urmat cursurile Universităţii din Galaţi, Facultatea de Nave, unde a parcurs ulterior şi stagiul de pregătire prin doctorat în specializarea “Hidromecanica Navală şi Structuri Navale”.
În 1999 a susţinut teza de doctorat cu titlul “Comportarea pe mare agitată a navelor multicorp”, obţinând titlul de doctor inginer.
Pe parcursul carierei, Vergil Chiţac a desfăşurat în perioada 1986-1987 un stagiu la bordul unor nave dragoare din compunerea Marinei Militare, apoi începând cu anul 1987, a parcurs treptele ierarhiei didactice universitare la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, fiind în prezent profesor universitar.
În perioada 2000-2004 a îndeplinit funcţia de decan al Facultăţii de Marină Civilă, din martie 2004 până în iulie 2010 a fost prorector al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, iar în prezent este comandantul (rectorul) instituţiei.
Activitatea ştiinţifică a contraamiralului de flotila Chiţac cuprinde un număr însemnat de manuale şi cărţi de specialitate, lucrări publicate în buletinele ştiinţifice ale unor manifestări ştiinţifice interne şi internaţionale, studii şi articole publicate în reviste de specialitate. Activitatea de cercetare ştiinţifică însumează participarea la numeroase contracte de cercetare, ca director sau membru în colectiv şi şase inovaţii brevetate. Este auditor intern al sistemului de management al calităţii, evaluator IMO, STCW 95. Este căsătorit şi are doi copii, o fiică şi un fiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *