sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Social > Lafarge fuzionează cu Holcim

Lafarge fuzionează cu Holcim

Operaţiunile din România ale producătorului francez de ciment Lafarge sunt propuse pentru vânzare, alături de active din mai multe ţări, în cadrul procesului de fuziune cu Holcim, astfel încât cele două companii să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare pentru fuziunea celor două grupuri.

Lafarge este prezent în România în principal pe piaţa cimentului, dar şi pe segmentul betoanelor şi agregatelor. Lafarge şi Holcim concurează pe piaţa românească cu Carpatcement, parte a grupului german HeidelbergCement.

În primul trimestru, vânzările de ciment în România ale Lafarge au crescut cu 37,4%, în principal datorită condiţiilor meteo favorabile, care au facilitat începerea mai devreme a lucrărilor de construcţii la mai multe proiecte.

Fuziunea dintre Holcim şi Lafarge are nevoie de aviz în privinţa concurenţei în 15 dintre statele membre UE şi face obiectul unei analize extinse a Comisiei Europene.

Lafarge şi Holcim au înfiinţat o comisie specială pentru identificarea activelor care vor fi vândute, formată din reprezentanţi ai ambelor companii, în urma anunţului de la începutul lunii aprilie privind fuziunea.

“Comisia a întocmit o listă de active propuse pentru vânzare, care să anticipeze eventuale cereri ale autorităţilor pentru concurenţă”, au anunţat, luni, într-un comunicat, cele două companii.

Lista prezentată luni include mare parte din activele totale pe care cele două companii intenţionează să le vândă.

În România şi Germania, vor fi vândute activele Lafarge, iar în Ungaria şi Serbia cele ale Holcim.

Grupul LafargeHolcim, care va rezulta în urma fuziunii, va avea o prezenţă globală, dar va genera circa 20% din venituri în Europa şi va beneficia astfel de revenirea economiilor statelor europene, se arată în comunicat.

Lafarge şi Holcim vor continua să analizeze dacă este necesar să renunţe şi la alte active pe pieţe unde au operaţiuni care se suprapun sau în funcţie de cererile autorităţilor de reglementare, se arată în comunicat.

Lista de active propuse pentru vânzare va fi revizuită şi discutată cu autorităţile de reglementare, iar acolo unde este cazul se va cere şi acordul partenerilor de afaceri.

Procesul de vânzare va fi finalizat în funcţie de încheierea procesului de fuziune dintre Lafarge şi Holcim, au anunţat cele două companii. Cei doi producători de materiale de construcţii intenţionează să încheie fuziunea în prima jumătate a anului 2015. Noul grup ar avea operaţiuni în 90 de ţări.

Sursă știre: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *