Laptele ajută capacitatea de memorare

Un studiu recent arată că laptele ajută la îmbunătăţirea capacităţii de memorare, informează Daily Mail, citat de gandul.info Pentru a obţine acest efect este necesar să bei lapte zilnic, susţin oamenii de ştiinţă de la University of Maine – SUA. Potrivit savanţilor, acelaşi efect asupra capacităţilor intelectuale le au şi alimentele derivate din lapte, precum brânza, iaurtul, laptele bătut, dar şi untul. Cercetarea, care a fost publicată în International Dairy Journal, a fost realizată pe un eşantion de 972 de persoane, care au fost chestionate cu privire la obiceiurile alimentare. Apoi participanţii au fost rugaţi să facă teste de memorie, pentru a vedea dacă regimul cotidian poate avea vreun efect asupra capacităţilor intelectuale. Subiecţii, care aveau vârste cuprinse între 23 şi 98 de ani, au mai trebuit să îşi testeze abilităţile de a învăţa, dar şi capacităţile de concentrare. Rezultatele au arătat că persoanele care consumau preparate din lapte de şase ori pe săptămână au obţinut rezultate mai bune, spre deosebire de cele care includeau ocazional aceste alimente în dietă. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că laptele conţine anumiţi nutrienţi, precum magneziu, care previn pierderile de memorie. Specialiştii mai precizează că laptele protejează organismul de bolile de inimă.

Sursa: www.lideruldeopinie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *