Acasă > Politica > Laura Codruța Kovesi, chemată din nou la comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009

Laura Codruța Kovesi, chemată din nou la comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este invitată luni pentru audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Solicitarea are loc după ce luna trecută Curtea Constituțională a decis că persoanele invitate în fața comisiilor parlamentare și care conduc instituții sau autorități care nu se afla sub control parlamentar au obligația să ia parte la lucrările comisiei, “în considerarea principiului colaborării loiale între instituțiile și autoritățile statului”.

Nu este însă prima dată când parlamentarii din comisia care anchetează alegerile prezidențiale din 2009 au chemat-o la audieri pe Laura Codruța Kovesi.

În luna iunie, șefa DNA a trimis o scrisoare Parlamentului în care spunea că nu va merge la audieri.

Gestul său a creat o serie de critici, dar și un răspuns dur al unor politicieni.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că Laura Codruţa Kovesi sfidează Parlamentul.

”Dacă nu are nimic de ascuns în faţa opiniei publice şi în faţa Parlamentului României, dacă poate explica prezenţa sa partizană ca magistrat într-un moment de maximă importanţă politică alături de politicieni de vârf, de ce se eschivează de la audieri? ”, a spus Tăriceanu.

De asemenea, social-democratul Liviu Pleşoianu a protestat în ultimele zile în faţa sediului DNA, nemulţumit de refuzul procurorului şef al instituţiei de a se prezenta la comisia de anchetă privind alegerile din 2009.

El a cerut sesizarea organelor de anchetă pentru obstrucţionare activităţii parlamentare a unei comisii de anchetă în ceea ce îi priveşte pe George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Ancheta privind prezidențialele din 2009 a pornit în urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic .

Acesta a declarat că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea.

Andronic a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *