sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > Lecții de prim ajutor pe plaja din Saturn

Lecții de prim ajutor pe plaja din Saturn

În cadrul campaniei ‘Vreau să previn !’, sâmbătă, 16 august, pe plaja din Saturn, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Dobrogea’ al județului Constanța, împreună cu Asociația Operatorilor de Plajă Litoral, au desfășurat o serie de activități cu caracter public, la care au participat aproximativ 200 de turiști, localnici și salvamari.

În cadrul acestei întâlniri, pompierii militari și paramedicii au distribuit fly-ere și broșuri informative pentru o vacanță în siguranță și au fost prezentate aspecte care privesc modul de intervenție și răspuns în cazul producerii unei situații de urgență.

Totodată, un accent deosebit s-a pus pe tehnicile și procedeele de acordare a primului ajutor în caz de urgență medicală, prezentările având un format interactiv. Mai exact, un instructor SMURD a ținut un curs de prim ajutor de bază cu 15 salvamari ai Asociației Operatorilor de Plajă Litoral, iar antrenamentul acestora a atras și turiști, care fie aveau o pregătire minimă în domeniu, fie au vrut să învețe manevrele și tehnicile adecvate suportului vital de bază.

Prin participarea cetățenilor la aceste activități, se urmărește dobândirea unei culturi de pregătire teoretică și practică pentru dezastre și de reducere a riscurilor, dezvoltarea capacității de reacție în caz de incendiu, precum și formarea abilităților necesare asigurării asistenței în caz de urgență medicală.

Activitatea se înscrie în seria acțiunilor de informare preventivă derulate în permanență de cadrele ISU ‘Dobrogea’, cu scopul de a preveni manifestarea riscurilor care amenință viața și bunurile locuitorilor și creșterea nivelului de informare a acestora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *