sâmbătă, septembrie 21, 2019
Acasă > Comunicate > “Lecţii de Viaţă”

“Lecţii de Viaţă”

UPDATE:

Reprezentanții Penitenciarului de la Poarta Albă au lansat o provocare la care au răspuns zeci de elevi a șapte licee constănțene. Împreună, au dat o lecție de viață tuturor celor care au fost prezenți astăzi, într-un centru comercial din Constanța.

Cea de-a V-a ediție a proiectului  “Lecţii de Viaţă” a fost marcată , la malul mării, printr-un spectacol al libertății de exprimare.

„Suntem astăzi aici pentru a celebra libertatea și ce înseamnă libertatea pentru fiecare adolescent. Proiectul Lecții de viață, desfășurat de Penitenciarul Poarta Albă în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Centrul de Resurse Educaționale Constanța, se află la cea de-a cincea ediție a proiectului de încheiere prin concursul Lecții de viață” a precizat inspectorul principal Lăcrămioara Purice.

Proiectul a demarat la începutul anului școlar 2013, iar elevii unităților de învățământ partenere s-au prezentat la Poarta Albă, unde au susținut o serie de lecții deschise cu deținuții cu vârste apropiate. Psihologii spun că activitățile au avut ca scop conștientizarea celor implicați în legătură cu limitele libertății și cât de ușor poate fi încălcată aceasta.

„Prin intermediul activităților pe care le-au desfășurat elevii reușesc să facă diferența dintre un comportament adaptat solicitărilor din societate, un comportament adecvat și indezirabil din punct de vedere social și reușesc în același timp să-și însușească acele maniere comportamentale care să-i conducă către o adevărată inserție pe plan social.” a spus psiholog Irina Ermolaev, directorul CJRAE Constanța.

Pentru a marca așa cum se cuvine evenimentul, toți cei implicați au pregătit momente artistice. În sală au fost prezenți și 10 deținuți care îşi execută pedeapsa în regim deschis, selecţionaţi din rândul celor cu rezultate deosebite în activităţile de lucru și educaționale din cadrul Penitenciarului de la Poarta Albă.

Zeci de elevi din șapte licee constănțene au urcat pe scenă, iar fiecare și-a prezentat momentul său de libertate.

În data de 26 mai 2014, începând cu ora 11:00, Penitenciarul Poarta Albă organizează un spectacol – eveniment în incinta “City Park Mall of Constanţa”, împreună cu partenerii săi, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, cu ocazia finalizării celei de-a V-a ediţii a proiectului “Lecţii de Viaţă”.

Manifestarea va include premierea de către Rotary Club Cetatea Tomis Constanţa a câştigătorilor concursului de creaţie literară şi arte vizuale “Ce înseamnă libertatea pentru tine?” precum şi acordarea diplomelor de merit psihologilor şcolari, coordonatori ai proiectului.

Spectacolul va cuprinde piese de muzică populară şi de muzică uşoară interpretate de elevi ai Liceului Tehnic “Vasile Pârvan”, Liceului Teoretic „George Emil Palade”, Liceului Teoretic “George Călinescu“ Constanţa, Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, dans sportiv (Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”) şi dans de societate (Colegiul Tehnic “Nicolae Titulescu”, Medgidia), precum şi o interpretare la nai a unui elev al Liceului Tehnologic „Virgil Madgearu”.

La eveniment vor asista şi 10 persoane private de libertate care îşi execută pedeapsa în regim deschis, selecţionaţi din cei cu rezultate deosebite în activităţile lucrative şi educaţionale.

Proiectul “Lecţii de Viaţă” a fost sprijinit de Rotary Club Cetatea Tomis Constanţa şi City Park Mall of Constanţa, cărora le adresăm sincere mulţumiri pentru suportul şi implicarea de care au dat dovadă.

Redactor: Andreea Barbu/Raluca Damian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *