Legea salarizării va intra în vigoare la 1 iulie

  •  
  •  
  •  
  •  

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat astăzi că Legea  salarizării unitare se va aplica obligatoriu de la 1 iulie.

Oficialul a menționat că urmează să studieze toate amendamentele care au venit pe acest proiect și că va mai avea întâlniri cu o parte dintre liderii de sindicat.

“Legea este în linie dreaptă, iar orizontul de timp este, cum scrie în programul de guvernare, ca de la data de 1 iulie ea să se aplice. Se va aplica obligatoriu de la data de 1 iulie. Legea este bună, vor mai fi făcute probabil suficiente amendamente în Parlament şi suntem deschişi”, a spus ministrul la Palatul Parlamentului.

Lia Olguța Vasilescu subliniat că a luat în calcul şi o eventuală cerere de reexaminare a preşedintelui.

”Am luat în calcul și o eventuală retrimitere a președintelui către Parlament. Luna iunie să fie pentru atacul la Curtea Constituțională sau pentru întoarcerea în Parlament. Mai avem o lună în care putem să intrăm cu ea în dezbatere și dacă este corectată, nu va mai fi necesară o dezbatere atât de îndelungată”, a afirmat ministrul Muncii.

Olguța Vasilescu a adăugat că, în legea salarizării, salariul de bază al președintelui va fi cel mai mare, dar vor exista alte categorii care, după ce li se vor adăuga sporurile, vor avea venituri mai mari ca ale șefului statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *