Acasă > Eveniment > Lia Olguţa Vasilescu, la DNA

Lia Olguţa Vasilescu, la DNA

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a ajuns luni dimineaţă la DNA, fiind citată de procurori în dosarul în care este anchetată. La ieşire, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că s-a extins cercetarea pe numele ei, fiind acuzată de o nouă spălare de bani, pe lângă acuzaţiile mai vechi, de luare de mită, folosirea autorităţii şi spălare de bani.

Lia Olguța Vasilescu a fost chemată pentru a i se comunica că procurorii au dispus extinderea cercetărilor, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

“Mă aştept la ce e mai rău, că e ultima săptămână de campanie”, a declarat ea.

Ea este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

Lia Olguţa Vasilescu a fost reţinută la sfârşitul lunii martie în acest dosar, însă judecătorii au decis ca ea să fie cercetată în stare de libertate.

Lia Olguța Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că nu renunţă la candidatura pentru un nou mandat la Primăria Craiovei.

ACTUALIZARE:

Lia Olguţa Vasilescu a ieşit de la DNA. Ea a declarat că s-a extins cercetarea penală pe numele ei, fiind acuzată de o nouă spălare de bani, pe lângă acuzaţiile mai vechi de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.

“Trebuia să mă plimb şi eu pe aici, asta e situaţia… Dosarul mi se pare aberant, în secolul XX primarii erau premiaţi pentru că boierii le făceau donaţii, ca să poată să facă parcuri, muzee. În secolul XXI primarul e chemat la DNA pentru că a văruit nişte faţade în oraşul său.

Se leagă de aceeaşi poveste, este încă o încadrare, nu e nimic modificat, e de campanie electorală. Nu e nicio măsură preventivă, deocamdată”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la ieşirea de la DNA.

Ea îşi afirmă nevinovăţia şi nu renunţă la candidatura la primărie, a răspuns la întrebarea dacă imaginea ei este afectată de acest dosar:

“Vedem la vot, îi invit pe cetăţeni să se exprime… Dacă un primar nu ar trebui să facă nimic 4 ani şi să răspundă penal pentru că a văruit nişte faţade. Dacă ar fi s-o iau de la capăt, aş face acelaşi lucru. Acei bani nu au ajuns în buzunarul meu, acei bani se reflectă în faţadele văruite. Nu au primit niciun fel de avantaje, mulţi afacerişti nu au legătură cu primăria, doar sunt oameni de afaceri din oraş. Le-am spus tuturor care vor să ne ajute, au venit mulţi dintre ei, unii care aveau contracte, alţii care nu aveau”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai arătat că a făcut plângere la CSM împotriva procurorilor care o anchetează şi că aşteaptă un răspuns de la Consiliu, în caz contrar ameninţând că face publice probele pe care le are împotriva acestora.

“Eu am făcut deja o plângere către CSM acum două săptămâni, nu am primit răspuns despre cum s-au anchetat martorii. Sper să mă cheme şi pe mine să le arăt, dacă nu mă cheamă fac probele publice. Sunt nevinovată în dosar, niciun judecător normal nu poate să mă condamne pentru ce e în acest dosar. Dacă CSM nu ia măsuri, voi face publice aceste dovezi. Nu am dat niciun fel de declaraţie, mi se pare un dosar cusut cu aţă albă, dar vă spun că este de campanie electorală şi trebuie să-l înţelegem, PSD nu are voie să câştige în Craiova şi se fac demersuri în acest sens. Săptămâna trecută la uşile oamenilor au venit oameni care au spus “luni se va întâmpla ceva, Olguţa nu va mai avea voie să candideze””, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *