joi, 24 septembrie 2020
Acasă > Ultima ora > Liberalii departe, Portul mai aproape!

Liberalii departe, Portul mai aproape!

Ieșirea liberalilor de la guvernare, un potențial câștig pentru bugetul Primăriei Constanța. Viceprimarul orașului, Decebal Făgădău, așteaptă ca odată cu instalarea noului Guvern Ponta 3, Primăriei Constanța să-i fie alocat un procent mai mare din acțiunile Portului. Declarația a fost facută în cadrul emisiunii “În Arenă” moderată de Lavinia Siclitaru.

“Am dori din tot sufletul, în momentul în care va trece Cabinetul Ponta 3 fără colegi liberali, nu va mai putea nimeni să dea vina pe un eventual obstacol sau al unui eventual refuz al doamnei ministru sau al domnului ministru liberal. În acel moment, premierul nu va mai avea nicio cale de a o mai da la întors, ca să mă exprim neacademic. Va trebui să țină promisiunile pe care noi le-am făcut în numele, chiar și al domniei sale, în momentul în care am împânzit orașul de panouri care promiteau Portul și CET-ul”, a declarat în direct “În Arenă”, Decebal Făgădău, viceprimarul orașului Constanța.

În acest moment, Consiliul Local Constanța deține 20% din acțiuni, Fondul Proprietatea 20%, iar Statul prin Ministerul Transporturilor are în portofoliu 60%. Discuțiile dintre premierul Victor Ponta și primarul Constanței, Radu Mazăre, purtate anul trecut, prevedeau ca 30% din acțiunile Statului să fie împărțite astfel: 15% Consiliul Local Constanța, iar 15% să fie listate la Bursă. În acest fel Primăria Constanța ar fi devenit acționar majoritar cu 35% iar Statul ar fi rămas cu 30% din acțiuni. Această  soluție nu a fost însă agreată de niciun ministru liberal aflat la conducerea Ministerului Transporturilor, fie că a fost vorba de Relu Fenechiu sau Ramona Manescu.

R Silviu Calotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *