luni, 10 august 2020
Acasă > Social > Liceeni nevoiași vor primi ajutor de la stat

Liceeni nevoiași vor primi ajutor de la stat

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului  continuă derularea Programului național “Bani de liceu”. Elevii din familiile nevoiașe, al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele 3 luni este de maximum 150 de lei vor primi 180 de lei lună pe lună pentru a-și acoperi o parte din cheltuielile necesare anului şcolar.

“ În anul școlar 2013-2014,  Ministerul Educației Naționale va continua programul “Bani de liceu”. Cererile pentru programul național de protecție socială se depun în perioada 15 septembrie –  1 octombrie la fiecare  unitate de învățământ. Anchetele sociale și evaluarea eligibilității cererilor depuse se vor face în perioada 1-23 octombrie, iar rezultatele vor fi anunțate pe 28 octombrie. Se pot depune contestații în perioada 28 octombrie- 2 noiembire. ” a declarant Cristina Ivan, purtător de cuvânt  ISJ Constanța.

Sprijinul financiar prevăzut în cadrul programului “ Bani de liceu” se acordă doar pe durata  școlii.  La începutul anului trecut 2.792 de elevi din tot județul au beneficiat  de sprijin financiar în valoare de 180 de lei. Ulterior, numărul beneficiarilor a scăzut cu peste 400 din cauza numărului mare de absenţe nemotivate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *