duminică, 29 martie 2020
Acasă > Educatie > Licențe “la comandă”

Licențe “la comandă”

Mai este puțin și studenții din ultimul an vor trebui să susțină examenul de licență, care se va încheia cu lucrarea de diploma. Vremurile în care studenții nu dormeau cu nopțile în perioada licenţei au apus. Licenţele cumpărate pe internet sunt deja o modă.

Studenții nu-și mai bat capul și apelează la o variantă mai facilă de a termina facultatea. O lucrare făcută “la comandă”, în schimbul a câteva sute de lei, pare metoda cea mai la îndemână pentru a încheia cu bine facultatea.

Cei care se ocupă de această “afacere” dau asigurări că studentul va primi o notă bună, iar de plagiat nici nu se pune problema.

“Plata se face la final. Spuneți-mi un număr de pagini, pentru că diferă prețul în funcție de pagini. Puteți primi o reducere, dacă aduceți mai multe persoane interesate. Lucrarea se livrează prin curierat cu plata ramburs. Înainte de livrare se trimite un demo pe mail, 20-30 de pagini din lucrare. Nu mai are rost să spuneți nimic despre originalitate și despre internet. Vă va costa în jur de 750-800 lei”, ne-a spus, prin telefon, unul dintre tinerii care se ocupă, contracost, cu scrierea și redactarea lucrărilor de licență.

Fabricarea lucrărilor de licență a devenit o adevărată industrie. Iar cererile sunt multe.

“Pe domeniul Drept, nu vă putem face momentan nicio lucrare. Avem o singură persoană specializată pe drept, care este ocupată până la sfârșitul lunii iulie. Nu cunoaștem alte persoane care vă pot face lucrarea pe domeniul Drept. Dacă am fi știut, i-am fi recrutat ca să lucreze pentru noi”, ne-a spus telephonic o doamnă care intermediază scierea și redactarea lucrărilor de licență.

Cei care pot fi sancţionaţi sunt absolvenţii care încalcă regulile cumpărând aceste lucrări. Studentul care urmează să susțină examenul final trebuie să semneze un act prin care declară că documentul îi aparține și nu este plagiat. Dacă se dovedeşte că licenţa a fost cumpărată se comite infracțiunea de fals în declarații, conform Codului Penal.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *