marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” Medgidia – Premiu NASA

Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” Medgidia – Premiu NASA

Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” Medgidia a participat pentru prima dată la Concursul “NASA Space Settlement” și a obținut mențiune pentru proiectul “Metaterra” realizat de o echipă formată din elevii: Silivestru Sergiu-Ștefan, Nicolau Sergiu, Negoiță Sebastian-Marian, Udrea Vlad și Ionescu Elena-Iulia. Aceștia au fost coordonați de profesorii: Copilu Mariana-Carmen (informatică), Nicolau Nicoleta (biologie) și Chengiali Erdin (fizică).

 La concursul din acest an au fost înscrise 562 de proiecte, realizate de 1.567 de elevi, coordonați de 222 profesori, din 18 țări: Bulgaria, Canada, China, Cehia, EAU, India, Japonia,  Bahrain, Liban, Pakistan, Puerto Rico, Macedonia, Singapore, Romania, Marea Britanie, Uruguay. S.U.A. au participat cu proiecte din 14 state: Colorado, Florida, Illinois, Indiana, Maine, Maryland, Michigan, Missouri, Nevada, New Jersey, New York, Tennessee, Texas și Virginia.

Mai multe proiecte românești au fost premiate.  Toți elevii înscriși și profesorii coordonatori sunt invitați la Conferința anuală “International Space Development Conference”, organizată de National Space Society (NSS), între 14 și 18 mai 2014, la Los Angeles, cand va fi și festivitatea de premiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *