Liceul Teoretic ,,Traian” prezintă … galele festivalului FILMMIC

  •  
  •  
  •  
  •  

Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, Festivalul Naţional de Scurtmetraj Filmmic a adunat în acest an un număr mare de filme participante, dovadă a notorietăţii dobândite în urma continuării tradiţiei sale unice.
Pentru a întipări în conştiinta tuturor  firul evolutiv al prodigiosului festival, Galele Filmmic se vor desfășura anul acesta pe parcursul a două zile:
Luni 7 aprilie, ora 1100, la Teatrul Naţional  de Opera si Balet “Oleg Danovski” Constanta, va fi prezentată retrospectiva  tuturor scurtmetrajelor premiate de-a lungul istoriei Filmmic
Marți 8 aprilie, ora 1100, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa, va avea loc Gala de Premiere şi conform tradiţiei vor fi prezente toate echipele finaliste, precum şi membrii juriului.
Tema ediţiei de anul acesta  este “Miraj si realitate”, prilej pentru adolescenţi de a-şi proiecta trăirile în imagini- simbol, construite prin mecanisme ce vor pune în evidenţă în mod direct originalitatea, creativitatea scenariului precum şi expresivitatea interpretării actoriceşti.
Bucurându-se de o mare popularitate în rândul liceenilor din toata ţara, fiind o activitate unică la nivel naţional, aflată şi în acest an în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, Festivalul Filmmic reuneşte pelicule realizate de elevi de la  prestigioase colegii din România.
Organizatorii vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni, precum şi Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai buna actriţă, Premiul cea mai bună imagine/ sunet/ montaj, Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul pentru cea mai bună regie.
Gala de Premiere va fi urmată de un workshop, care se va desfăşura  la Doors Club Constanța, începând cu ora 1500, unde membrii juriului vor sta faţă în faţă cu câştigătorii premiilor.
Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Casa Corpului Didactic Constanţa.
Organizat de Liceul Teoretic ,,Traian”, Festivalul are ca şi coproducător agenţia de PR Dice Communication.
Jurizarea filmelor a fost făcută de profesionişti din industria cinematografică, din media şi din educaţie, precum : Prof. Sorina Plopeanu- director Casa Corpului Didactic Constanţa, Iulia Pană- scriitor-jurnalist, Beatrice Popa- Producător TV- Neptun TV, Dan Cojocaru- actor/ Director al Regiei Judeţene de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor Constanţa, Alexandra Păun- scenarist- producător de film independent. Preşedintele juriului este regizorul Carmen Lidia Vidu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *