Liderul platformei “Acțiunea 2012”, George Simion, a ieșit din greva foamei

Noua interdicție aplicată activistului unionist George Simion agită apele la Chișinău. Asociația “Tinerii Moldovei” anunță organizarea unui protest în fața Biroului de Migrație și Azil a MAI.  Asta pentru că, potrivit unui comunicat al tinerilor, instituția ar fi mințit despre motivele reale ale interdicției aplicate lui Simion.

“Ținem să subliniem falsul lansat de această instituție în mass-media și comunicat autoritățile române. Ieri Biroului Migrație și Azil a precizat că a contestat în justiție decizia din 18 septembrie 2015, dată de Curtea de Apel Chișinău, prin care fusese ridicată interdicția anterioară de intrare în Republica Moldova a cetățeanului George Simion. Ulterior, Curtea de Apel a Republicii Moldova ar fi decis în favoarea apelului introdus de Biroul Migrație și Azil și interdicția ar fi redevenit actuală din 30 noiembrie 2015, iar această informație i-ar fi fost comunicată reprezentantul legal al lui George Simion în Republica Moldova. Nimic din ce e menționat mai sus nu i-a fost adus la cunoștință lui George Simion sau reprezentantului său legal. Mai mult de atât, George Simion a intrat în Republica Moldova de mai multe ori după acea dată”, se arată în comunicatul formațiunii.

În același timp, Simion a petrecut noaptea la Vama Sculeni, iar mai mulți prieteni de-ai săi susțin că Poliția de Frontieră moldovenească nu le permite să ajungă la el.  Într-o postare pe facebook, el anunță că va continua greva foamei până nu va fi soluționată problema.

 

Pe de altă parte, premierul Pavel Filip “a solicitat instituțiilor abilitate informații despre interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului român George Simion“, se arată într-un comunicat al Guvernului. De asemenea, Filip a solicitat “o analiză privind posibilitatea ca cetățeanului menționat să i se permită accesul pe teritoriul țării noastre până la judecarea pe fond a cauzei sale, în limitele prevăzute de lege pentru astfel de situații”.

ACTUALIZARE 11.40:

George Simion a postat un mesaj pe facebook prin care anunță că iese din greva foamei. Asta pentru că, interdicția i-a fost miraculos ridicată.

“Un pas mic pentru mine, un pas mare pentru acceptarea ideii REUNIFICĂRII! 
Ies din greva foamei deoarece iar s-au sucit: acuma nu mai sunt un dușman al poporului și am voie să trec granița nedreaptă de pe Prut”, a scris activistul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa text: unimedia.info

Sursa foto:  facebook.com/simion.georgenicolae

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.