Limitarea adaosului comercial la alimente, prelungită cu 60 de zile. Untul și magiunul, incluse în listă

Guvernul a prelungit cu două luni limitarea adaosului comercial la alimentele de bază.

”Este o decizie prin care, începând cu a doua parte a anului trecut, am oprit creşterea speculativă a preţurilor. În lipsa acestei măsuri, românii ar fi plătit pentru alimentele de bază preţuri mai mari cu 20% “, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la ședința de Guvern.

”Este un mecanism temporar inițiat la 1 august anul trecut, 2023, cu scopul de a combate inflația și de a menține puterea de cumpărare a populației.

Lista alimentelor pentru următoarele 60 de zile a fost modificată, în sensul în care au fost eliminate șase produse – orezul, cozonacul, bulionul, margarina, drojdia și carnea tocată – dar au fost adăugate untul și magiunul, în cantități 250 de grame, respectiv 350 de grame, a spus la rândul său, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Totodată, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că va monitoriza preţurile alimentelor, inclusiv ale celor care au fost scoase recent din lista produselor cu adaos comercial limitat, iar în cazul în care se vor constata creşteri semnificative de preţuri se va interveni cu un alt act normativ pentru plafonare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *