Acasă > Sanatate > Lipsa cititoarelor de carduri, o problemă pentru medici

Lipsa cititoarelor de carduri, o problemă pentru medici

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că nu va încheia Contractul cadru cu medicii, care intră în vigoare la 1 aprilie, dacă aceștia nu au cititoare de card, transmite România TV.

Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat, luni, în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii, cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 aprilie 2015. Proiectul mai prevede și că dacă asigurații vor solicita, din diverse motive, eliberarea unui duplicat al cardului de sănătate, aceștia vor suporta cheltuielile de emitere și distribuire.

Cardul național de asigurări sociale de sănătate poate fi folosit doar pe teritoriul României și este diferit de cel european, care se folosește doar pe durata șederii temporare într-un stat membru al Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau în Elveția.

Cardurile naţionale nedistribuite şi predate de către operatorul de servicii poştale la casele de asigurări de sănătate urmează a fi distribuite asiguraţilor de către casele de asigurări de sănătate, fie prin prezentarea acestora la sediul casei de asigurări de sănătate la care este luat în evidenţă asiguratul, fie prin medicii de familie cu ocazia primei prezentări în vederea acordării unui serviciu medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *