Acasă > Sanatate > Lipsă de anticoagulante în Sibiu

Lipsă de anticoagulante în Sibiu

Pacienţii operaţi după ce au suferit fracturi sunt aproape în imposibilitatea de a găsi un medicament vital după externare: heparina, un anticoagulant.

Doamna Ana are 83 de ani şi se află pentru a doua oară în spital, cu fractură de şold. După prima intervenţie chirurgicală, a apelat la copiii ei care stau în Germania pentru a obţine anticoagulante. Soluţia este injectabilă şi de obicei este administrată de către personalul de specialitate. Pacienţii internaţi la Ortopedie ştiu că substanţa de care au nevoie este greu de obţinut, dar se bazează pe cunoştinţe şi relaţii.

Farmaciştii recunosc că anticoagulantele nu se prea găsesc.

CARMEN OROŞ, farmacist, a declarat că “recunosc că sunt în cantităţi mici, iar în momentul în care apar 2-3 clienţi, acest stoc se dezechilibrează şi aprovizionarea este destul de greoaie.”

Medicii insistă că după o intervenţie chirurgicală sunt absolut necesare anticoagulantele, calmantele şi unguentele.

prof.dr. IOAN BAIER, medic ortoped, a declarat că “există chiar şi riscul de deces, de a face o embolie.  Este ok din punct de vedere chirurgical să plece a cincea zi acasă după o proteză de şold sau după o proteză de genunchi. Dar, omul acasă la domiciliu trebuie să-şi continue această terapie!”

În ţările vest-europene, pacienţii operaţi sunt externaţi după 3-4 zile, însă ei beneficiază de vizite zilnice şi tratament din partea medicilor de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *