duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > Listele suplimentare, mai târziu

Listele suplimentare, mai târziu

Mai multe persoane fără venit din localitatea constănțeană Lipnița îl acuză pe primar că nu a întocmit încă listele suplimentare pentru acordarea ajutoarelor din partea Uniunii Europene. Florin Onescu, edilul comunei spune că distribuirea alimentelor abia a început, iar listele suplimentare vor fi întocmite peste câteva zile.

Ajutoarele alimentare din partea Uniunii Europene au început să fie distribuite în județul Constanța de câteva zile. Mai multe persoane din comuna constănțeană Lipnița, care nu au niciun venit nu au primit astfel de ajutoare și au intrat în panică. În acest sens, mai multe persoane au încercat să le sară în ajutor și să contacteze autoritățile.

„Am aflat, printr-o cunoștință, că sunt persoane care nu au primit aceste ajutoare deși nu au niciun venit, nu au pământ, sunt soț și soție, amărâți până peste poate, și că alte persoane care au casă, au pământ, au pensii cât de cât, au primit alimente de la Uniunea Europeană. Iar primii nu au nici măcar ajutor social”, ne-a spus Elena Mitu.

Edilul comunei îi îndeamnă pe cei aflați în această situație să se liniștească pentru că listele suplimentare vor fi întocmite abia peste câteva zile în condițiile în care ajutoarele abia au sosit în comună. Cei de pe listele suplimentare vor primi alimentele ulterior.

„După ce finalizăm cu listele pe care le-am primit, vom face liste suplimentare și sunt stabilite prin lege categoriile de persoane care primesc aceste ajutoare. Este abia a patra zi de când distribuim alimentele pe listele de bază și, după ce le vom termina, vom începe cu listele suplimentare”, ne-a declarat Florin Onescu, primarul comunei Lipnița.

Persoanele care pot beneficia de ajutoarele de la Uniunea Europeană sunt pensionarii cu pensii cumulate de până la 400 de lei, șomerii, persoanele cu handicap grav neinstituționalizate, famillile cu venit minim garantat, revoluționarii și urmașii acestora.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *