Saturday, 20 October 2018
Acasă > Social > Litoral, în siguranță. Poliția Română face bilanțul acțiunilor din vara care tocmai s-a încheiat

Litoral, în siguranță. Poliția Română face bilanțul acțiunilor din vara care tocmai s-a încheiat

Poliția Română precizează că în acest sezon estival, polițiștii au fost prezenți pe litoral atât pentru a acționa direct pentru siguranța turiștilor, cât și pentru desfășurarea de activități de informare și prevenire.

Turiștii care s-au aflat în stațiunile de la malul mării au putut discuta cu polițiștii despre cele mai bune metode de prevenire a furturilor de pe plajă, din camerele de hotel, din autoturisme, prevenirea disparițiilor de copii și a implicării în jocuri ilegale de noroc.

Reprezentanții MAI au instruit și administratorii și personalului hotelurilor pentru adoptarea unor măsuri de siguranță necesare prevenirii furturilor din camerele de hotel și din autoturisme.

Pe pacursul evenimentelor artistice care au avut loc pe Litoral, polițiștii au fost prezenți în mijlocul oamenilor pentru a le oferi informații utile cu privire la adoptarea unor măsuri minime de siguranță pentru prevenirea violențelor, a furturilor din buzunare, din autoturisme și a accidentelor rutiere ce au drept cauză conducerea sub influența alcoolului.

De asemenea, polițiștii, împreună cu voluntari de la Crucea Roșie,  au distribuit peste 10.000 de brățări pe plaja familiilor cu copii aflați în vacanță la mare, în cadrul campaniei ‘Brățara de vacanță’.

În această perioadă, polițiștii împreună cu reprezentanții altor organizații cu atribuții în domeniu, au desfășurat și activități informativ-preventive în cadrul Proiectelor ‘Vara în siguranță — Tu contezi cel mai mult!’ și ‘Vacanță în siguranță — fără droguri!’ în centre de plasament din Constanța.

Activitățile au avut drept scop creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a preadolescenților, adolescenților și tinerilor cu privire la riscurile asociate consumului de tutun, alcool și alte droguri, precum și prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor, disparițiilor acestora și a accidentelor în rândul pietonilor.

 

Sursa: Comunicat Poliția Română

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.