Wednesday, 20 March 2019
Acasă > Social > “Litoralul pentru toți”, 7 ani de la lansare

“Litoralul pentru toți”, 7 ani de la lansare

Asociația Litoral-Delta Dunării împreună cu ANAT au lansat din nou programul destinat românilor cu posibilităţi reduse, iar feed-back-ul este pozitiv. Turiștii și-au făcut programări încă de acum o lună pentru a fi siguri că prind un loc la mare.

Au trecut șapte ani de la lansarea primei ediţii a programului “Litoralul pentru toți”, iar de atunci interesul românilor pentru pachetele la preţ redus au crescut.

“Noi găsim efficient acest program. Ne străduim să îl promovăm în fiecare an și are din ce în ce mai multă audiență. Românii din toată țara au auzit de acest program”, ne-a declarat Corina Martin, președinte Asociația de Promovare-Dezvoltare Litoral-Delta Dunării.

Turiştii lunii septembrie spun că economisesc aproape jumătate din banii pe care i-ar fi cheltuit în plin sezon estival.

“Șase zile cazare, 840 lei. Sunt foarte mulțumit, pentru că este cu mic dejun inclus”, ne-a spus un turist.

“Mă gândesc să revin și la anul în aceeași perioadă”, ne-a zis o doamnă de vârsta a treia.

Este un program desfășurat cu sprijinul hotelierilor, care nu beneficiază de subvenție pentru a oferi tarife mai mici, așa cum se întâmplă în țări precum Spania sau Cipru.

“Tarifele sunt foarte bune. Sunt pachete care se referă la serii fixe de șase nopți. Sunt cele mai mici prețuri ale verii. Pot să dau câteva exemple: ele încep de la 200 lei/persoană cazare cu mic dejun pentru șase nopți, la două stele și ajung la peste 400 lei la un hotel de patru stele, iar în ofertă avem și hoteluri de cinci stele cu prețurile aferente”, a precizat Corina Martin, președinte Asociația de Promovare-Dezvoltare Litoral-Delta Dunării.

Iată care sunt tarifele din programul “Litoralul pentru toți”:

Zona Mamaia – Constanța – Eforie

Hotel 1* / 6 nopți / 205 lei (fără mic dejun)

Hotel 2* / 6 nopți / 235 lei (fără mic dejun)

Hotel 3* / 6 nopți / 265 lei (fără mic dejun)

Hotel 2* / 6 nopți / 315 lei (mic dejun inclus)

Hotel 3* / 6 nopți / 425 lei (mic dejun inclus)

Hotel 4* / 6 nopți / 485 lei (mic dejun inclus)

Hotel 5* / 6 nopți / 605 lei (mic dejun inclus)

Tarife sejur All Inclusive:

Hotel 3* All Inclusive / 5 nopți / 765 lei

Hotel 4* All Inclusive / 5 nopți / 875 lei

Hotel 5* All Inclusive / 5 nopți / 985 lei

În vacanță la Mamaia se află și Miron Cozma. Nu a apelat la programul “Litoralul pentru toți”, deși recunoaște că nu-l dau banii afară din casă.

“România are cel mai sărac popor cu cei mai bogați politicieni. Eu am o pensie de 1500 lei. Mă duc la un hotel, unde patronul mă cunoaște și mă invită. Nu am bani de o masa copioasă, deși azi(n.red. – ieri) este ziua soției”, ne-a spus Miron Cozma(foto), fost lider sindical.

Turiștii care nu s-au inscris in program sunt de părere că prețurile pe litoral sunt un pic cam piperate, chiar şi în extrasezon.

“Sunt un pic ridicate. Încă sunt mari prețurile pentru patru nopți….adică 1000 lei”, ne-a spus un turist.

Aproximativ 40 de hoteluri din stațiunile de pe litoral desfășoară programul “Litoralul pentru toți”, valabil până la sfârșitul lunii septembrie.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.