Liviu Dragnea le trage liberalilor regionalizarea de sub picioare

  •  
  •  
  •  
  •  

La împărţirea administrativ-teritorială a României, PSD va trage lozul cel mare. O spune chiar vicepremierul Liviu Dragnea, care a declarat că, în cazul şefilor de regiuni, principiul „parităţii” nu va mai funcţiona în USL.
Liberalii ar trebui să-şi ia gândul de la funcţiile de guvernatori. Aceasta este concluzia care se desprinde din afirmaţiile ministrului Dezvoltării. Ca să nu-şi pună tot PNL-ul în cap, Liviu Dragnea a îndulcit pilula amară, menţionând că lucrurile nu sunt bătute-n cuie. „Este vorba de proporţionalitate, acesta este un subiect pe care îl vom aborda cât de curând. Este foarte greu să ajungem la paritate, dar nu este imposibil. Vom avea o discuţie în perioada următoare şi din fericire avem timp suficient”, a mai spus vicepremierul.

Şefii de regiuni, desemnaţi din oficiu

Dacă în ceea ce priveşte negocierea Dragnea susţine că nu este nicio grabă, când vine vorba de alegeri directe ministrul Dezvoltării intra brusc în criză. „Nu avem timp să facem alegeri libere. Consiliul Regional va fi format din consilieri regionali aleşi pe liste de partide din politicieni. Oriunde în lume decid politicienii. Sper ca spre finalul anului să aibă loc alegerile la regiuni, alegeri probabil indirecte, adică să fie decât aleşii locali care votează. Deci, 31 decembrie să ne prindă cu regiunile înfiinţate şi cu structurile de conducere”, a mai precizat Liviu Dragnea, menţionând şi că rămâne adeptul angajării răspunderii Guvernului pe proiectului privind regionalizarea.

Sursa: pesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *