sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Acasă > Diverse > Locuinţa din Londra a legendarului chitarist Jimi Hendrix, transformată în muzeu

Locuinţa din Londra a legendarului chitarist Jimi Hendrix, transformată în muzeu

Casa din Londra în care a locuit legendarul chitarist Jimi Hendrix va fi transformată în muzeu, scopul acestuia fiind de a ilustra viaţa excentrică a artistului.

Municipalitatea şi fanii au obţinut un împrumut în valoare de 1,8 milioane de dolari (1,2 milioane de lire sterline) pentru a reamenaja parţial mansarda de pe Brook Street, din Londra, unde Jimi Hendrix a locuit împreună cu iubita sa Kathy Etchingham, începând din 1968, informează contactmusic.com.

Noul muzeu va prezenta obiecte personale ale lui Jimi Hendrix şi suvenire din cariera sa. De asemenea, clădirea va fi restaurată pentru a arăta ca în perioada în care chitaristul a locuit acolo.

O placă comemorativă albastră dedicată artistului american Jimi Hendrix a fost amplasată pe casa din Londra în 1997.

Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, născut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock.

Stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. Din cauza vieţii dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puţine înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piaţă fiind piratate din concerte. În 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone “cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor”.

sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *