Acasă > Administratie > Locuinţele la mansardă din Năvodari vor putea fi cumpărate şi prin credit

Locuinţele la mansardă din Năvodari vor putea fi cumpărate şi prin credit

În conformitate cu prevederile Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei a convocat pentru, ieri, Consiliul Local în şedinţă extraodinară pentru a supune dezbaterii şi aprobării proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs. Aşa cum primarul Nicolae Matei a anunţat deja, fondurile discutate să intre în calcul pentru venituri şi cheltuieli în 2012 sunt „responsabile cu perioada dificilă pe care România o traversează, perioadă în care economia nu este tocmai potrivită pentru a propune proiecte măreţe”. „Ne propunem să aducem cât mai mulţi bani la Năvodari. Este visul oricărui primar să aducă investitori, să deruleze proiecte care să vină în sprijinul cetăţenilor, iar noi tocmai asta facem la Năvodari”, a declarat primarul Nicolae Matei în susţinerea acestui proiect aprobat, cu unanimitate de voturi de consilierii locali, la finalul dezbaterilor proiectul primind votul aleşilor locali. De asemenea, pe ordinea de zi a întâlnirii, primarul a propus alte două proiecte suplimentare şi a adus în discuţia CL o adresă venită din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa. Primul proiect propus de primar s-a referit la completarea HCL 221/15.09.2011 privind completarea modului prin care pot fi achiziţionate apartamentele la mansardă. În acest sens, cei interesaţi vor putea, prin adoptarea acestei hotărâri a CL, să-şi cumpere locuinţele la mansară scoase la vânzare în oraş şi prin creditul „Prima Casă”. Mai exact, primarul doreşte ca la acest proiect să fie anexată o clauză care să precizeze aceste noutăţi aprobate de CL.

Cel de-al doilea proiect propus şi aprobat de CL se referă la modificările organigramei şi a statului de funcţii a SC Termica Năvodari SRL. Despre ce este vorba? În una dintre hotărârile anterioare, CL a aprobat ca Termica să poată presta servicii către Asociaţiile de Proprietari din oraş şi era necesară aprobarea unei completări a acestei hotărâri prin care să poată fi angajat personal care să presteze aceste servicii. Astfel, urmează ca Termica Năvodari SRL să angajeze un număr de 40 de persoane.

În ceea ce priveşte adresa prezentată de primarul Nicolae Matei în şedinţă, aceasta se referă la o rugăminte venită din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, care propune administraţiei condusă de Matei colaborare pentru sectorizarea străzilor pentru a fi stabilite noile circumscripţii şcolare; toate au funcţionat pe o organigramă veche, iar creşterea numărului populaţiei face imposibilă preczarea unui număr corect al copiilor ce urmează a intra în clasa I în anul şcolar viitor. Urmare a acestei adrese, care are la bază Ordinul MECTS nr. 3064/ianuarie 2012 privind aprobarea metodologiei acestei situaţii, primarul Nicolae Matei şi CL Năvodari au decis colaborarea între autoritatea locală, grădiniţele din oraş şi ISJ pentru noua sectorizare.

S-a propus ca SC Termica SRL Năvodari să poată presta servicii către Asociaţiile de Proprietari. În acest sens, cu discuţii că nici acest proiect, dar nici cel anterior, iniţiativa primarului a trecut de votul CL, astfel încât urmează a fi angajaţi un număr de 40 de oameni care să lucreze pentru Termica. Mai mult decât atât, la propunerea ISJ, administraţia condusă de Matei şi conducerile grădiniţelor din Năvodari va face propuneri de sectorizare pentru noul an şcolar, astfel încât să se cunoască cu exactitate numărul elevilor care vor intra în clasa I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *