Locuri gratuite aprobate in tabere pentru tinerii cu dizabilitati din orasul Navodari in perioada 02.09 – 07.09.2012

  •  
  •  
  •  
  •  

Primaria Navodari, respectiv Directia de Asistenta Sociala a fost informata in luna iulie a acestui an de catre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta ca s-au aprobat la nivel de judet 46 de locuri gratuite in tabere  pentru persoanele cu dizabilitati, pe perioada vacantei de vara 2012.

Compartimentul Protectia Persoanelor cu Handicap din cadrul Primariei Navodari a luat legatura telefonic cu persoanele cu dizabilitati de pe raza orasului Navodari, familiile sau reprezentantii legali ai acestora comunicandu-le aceasta oferta de vacanta, precum si ce trebuie sa contina fiecare dosar in parte.

Astfel, un numar de sapte dosare au fost depuse la sediul Directiei in perioada 03.07.2012 – 15.07.2012, acestea fiind transmise ulterior Directiei Judetene pentru Sport si Tineret din Constanta, str. Ion Banescu, nr. 2 pentru a fi analizate si verificata documentatia atasata in vederea aprobarii.

Printr-un fax primit in data de 06.08.2012 Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta ne-a comunicat, in urma evaluarii organizate la sediul institutiei lor in perioada 17 -20 iulie 2012, conform Metodologiei privind organizarea taberelor pentru prescolari, elevi si studenti cu handicap, impreuna cu asistentii personali si asistentii personali si profesionisti, ca au fost evaluate pozitiv cinci dintre dosarele depuse de institutia noastra.

Tinerii vor petrece un sejur de 6 zile (5 nopti de cazare si 5 pensiuni complete de masa) in perioada 02.09. – 07.09.2012 in Centrul de Agrement Poiana Pinului, judetul Buzau.

Datorita problemelor de sanatate cu care se confrunta persoanele cu handicap, precum si veniturilor mici ale majoritatii familiilor lor, consideram ca este binevenita aceasta oportunitate de  petrecere a timpului liber, de  participare la activitati sportive, precum si de  vizitare a diverselor obiective turistice, actiuni ce sprijina integrarea si incluziunea lor sociala in vederea accesului cu sanse egale la viata societatii.

Ne dorim si pe viitor o colaborare la fel de buna si benefica cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Constanta prin care sa putem urmari si proteja interesele tinerilor cu dizabilitati, astfel incat prin actiunile pe care le intreprindem sa inlaturam riscul major de marginalizare sociala a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *