marți, decembrie 10, 2019
Acasă > Diverse > Londra: Din grădina botanică regală a fost furat cel mai mic nufăr din lume

Londra: Din grădina botanică regală a fost furat cel mai mic nufăr din lume

Serele din grădinile regale britanice de la Londra au fost săptămâna trecută teatrul unui furt cel puțin ciudat: a fost furat un nufăr extrem de rar. Scotland Yardul a declanșat o anchetă, deocamdată fără rezultat, relatează metronews.fr.

Poliția londoneză a fost anunțată luni că din serele din Kew Gardens — grădina botanică a familiei regale — lipsește o specie de nufăr foarte rară. Furtul ar fi fost comis joi în sera cu numele prințului Charles, iar poliția a făcut un apel la martori care ar putea da indicii.

Planta furată, Nymphaea thermarum, este considerată cel mai mic nufăr din lume. Descoperită în 1987 în Rwanda — se numește și ‘nufăr pigmeu de Rwanda’—, planta acvatică a dispărut de atunci în stare sălbatică din cauza distrugerii habitatului său natural.

Dincolo de valoarea sa inestimabilă pentru știință, micul nufăr are astfel și o importantă valoare de piață. În prezent, ultimele exemplare ale plantei — care nu depășește mărimea unei monede de 1 euro — se găsesc la Grădina botanică din Bonn (Germania).

‘Personalul nostru se ocupă cu multă grijă de conservarea plantelor și, atunci când apar asemenea incidente, este o adevărată lovitură pentru moralul lui. Tratăm acest furt cu mare seriozitate’, a spus Richard Barley, director al departamentului horticol al Grădinilor Regale britanice. Se pare că furtul este opera unor specialiști: planta crește mai degrabă în mâl decât în apă, așa încât hoțul a fost nevoit să o scoată cu mare precauție de pe lacul cu nuferi din grădina de iarnă.

sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *