duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Lucian Chitic, primar şi comerciant simultan

Lucian Chitic, primar şi comerciant simultan

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a şapte aleşi locali printre care şi Lucian Chitic, primarul comunei Tortoman, aflat la al doilea mandat de edil şef. Reamintim că primul mandat la obţinut ca reprezentat al PER, iar actualul i-a fost încredinţat de electorat ca reprezentant al PSD.

Potrivit inspectorilor ANI, acesta ,,s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 15 iunie 2008 – 17 mai 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Comunei Tortoman, Jud. Constanța, şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul CHITIC LUCIAN P.F. Astfel, LUCIAN CHITIC nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”.
Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. (…) Toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
<<Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]>>.
<<Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului>>.
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *