Lucrătorii din cadrul Serviciului de Ambulanţă vor fi plătiţi din bugetul de stat

  •  
  •  
  •  
  •  

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate joi, serviciul de Ambulanţă va fi finanţat din bugetul de stat începând cu anul viitor. În acest fel se urmăreşte ca toţi lucrătorii din cadrul Serviciului de Ambulanţă care efectuează ore suplimentare să fie remuneraţi. Potrivit prevederilor actuale, cei care fac ore suplimentare sunt compensaţi prin zile libere.

“Actul normativ mai prevede posibilitatea ca asistenţii medicali, ambulanţierii şi dispecerii din cadrul serviciilor de ambulanţă să execute gărzi retribuite, în limita prevederilor bugetare. Până în prezent, de această prevedere beneficiau doar medicii. Asistenţii medicali, ambulanţierii sau dispecerii, pentru orele suplimentare executate beneficiau doar de ore libere. Deoarece numărul personalului este insuficient în multe dintre serviciile de ambulanţă, acesta nu beneficia de orele libere la care ar fi avut dreptul, acestea cumulându-se în timp”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătăţii.

În plus, odată cu intrarea în vigoare a acestei ordonanţe, întreg sistemul de urgenţă va fi finanţat unitar. Totodată se are în vedere un management mai bun în ceea ce priveşte acordarea seviciului de prin ajutor şi transportul de urgenţă şi stimularea lucrătorilor din sistemul de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *