marți, februarie 25, 2020
Acasă > Eveniment > Lumină spre cer, pentru victimele accidentului din Muntenegru

Lumină spre cer, pentru victimele accidentului din Muntenegru

Lumină pentru sufletele celor care s-au stins în tragedia rutieră de la Muntenegru. Drama care a sensibilizat o țară întreagă nu a rămas fără ecou nici la malul mării. Zeci de constănțeni s-au adunat, noaptea trecută, pe plaja Modern, pentru a aduce un omagiu victimelor carnagiului de la Muntenegru. Acţiunea a fost organizată de filiala constănţeană a partidului Forţa Civică.

„Suntem aici într-o acţiune a partidului Forţa Civică, într-un moment pe care n-am fi vrut niciodată să-l trăim”, a declarat unul dintre participanţi.

„Ne-am adunat aici pentru a comemora victimele accidentului rutier din Muntenegru”, a mai spus o participantă.

Organizatorii speră că acest gest va aduce linişte celor trecuţi în nefiinţă şi speranţă celor care au primit a doua şansă la viaţă.

„Mi se pare un gest normal, minor, dar normal. Atâta timp cât cei din Muntenegru au făcut ceva pentru ei, nu înţeleg de ce nu am putea să facem noi”, a declarat o altă participantă la eveniment.

Evenimentul de la Muntenegru are trebui să ne înveţe să preţuim mai mult viaţa, spun participanţii la eveniment.

„Ceea ce au făcut oamenii din acel sat este o lecţie pentru toţi. E ceva de neimaginat. Întâmplător lucrez în domeniu, şi în ultima vreme oamenii sunt foarte speriaţi, de fiecare dată când zboară, sau când pleacă cu un mijloc de transport care nu le aparţine, sunt nesiguri”, a spus o participantă.

„Este modalitatea prin care Forţa Civică Constanţa s-a gândit să comemoreze victimele accidentului din Muntenegru, şi în acelaşi timp să vină într-un gest de solidaritate cu familiile greu încercate ale acestora. Chiar dacă gestul nostru nu aduce victimele înapoi şi nici nu-i face bine pe cei care sunt răniţi, cel puţin sufleteşte, cel puţin moral, am dorit să arătăm că suntem alături de familii, şi în acelaşi timp să înălţăm un gând către bunul Dumnezeu ca să-i ierte pe cei care au trecut în nefiinţă”, a declarat Mihai Petre, preşedinte Forţa Civică.

18 persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul de la Muntenegru şi alte 29 se luptă pentru supravieţuire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *