Luna iulie aduce un nou val de scumpiri pentru români!

  •  
  •  
  •  
  •  

Ţara noastră s-a angajat în faţa instituţiilor financiare internaţionale să liberalizeze preţul gazelor şi al energiei electrice atât pentru populaţie, cât şi pentru consumatorii noncasnici care încă mai sunt alimentaţi în regim reglementat.

Concret, de la 1 iulie, gazele pentru populație se vor scumpi  cu 8%. În 2013, consumatorii casnici vor mai avea parte de o majorare de prețuri la gaze naturale în luna octombrie 2013 cu 2%. Dar, de aici, avertizează specialiştii, vor urma o altă serie de scumpiri în lanţ. Mai exact, este de aşteptat ca şi preţul alimentelor să crească considerabil din luna august. „Impactul majorării preţului la gaze se va resimţi din amonte şi până în aval, respectiv de la materiile prime – cereale, de exemplu, trecând prin procesare şi transport şi terminând cu retailul. Ca urmare, majorarea preţului la utilităţi, şi aici includ şi energia electrică, se va repercuta asupra întregului lanţ alimentar”, a declarat preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, citat de Agerpres.

Totuşi, preţurile la alimente vor creşte treptat, a mai precizat Sorin Minea. Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 15% anul acesta.

În ultimii ani, creşterea constantă a preţurilor a făcut ca peste 85% dintre cumpărătorii români să fie precauţi cu bugetul. Astfel, conform unui studiu efectuat de o companie internaţională, două treimi dintre români achiziţionează doar bunuri de strictă necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *