duminică, 9 august 2020
Acasă > Politica > M10: Reprezentarea elevilor în CA-urile instituțiilor de învățământ, un lucru necesar

M10: Reprezentarea elevilor în CA-urile instituțiilor de învățământ, un lucru necesar

Asociația M10 Constanța susține modificarea Legii educației naționale nr.1/2011 în sensul participării elevilor în cadrul Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ cu un reprezentant major, ce are deplină capacitate de exercițiu.

Modificarea Legii educației naționale este un pas către transparență, modernizare și implicare responsabilă a elevilor, prin cei mai buni reprezentanți ai lor, în procesul de elaborare și adoptare a deciziilor ce privesc buna funcționare a instituțiilor unde învață aceștia. Astfel, prin reprezentanții din CA-uri, elevii vor putea îmbunătăți mersul în sine al instituției și vor putea propune cele mai corecte metode de asimilare a materiilor de studiu.

Vocea elevilor este vocea realității. Ea nu trebuie să se evapore în eter, ci trebuie să-și găsească ecou și aplicare într-un cadru formal și instituțional iar acest lucru nu se poate realiza decât prin prezența unui elev în fiecare CA al instituțiilor de învățământ.

Un lucru esențial pentru reușita proiectului legislativ este competența elevului-membru în Consiliul de Administrație. În acest sens, structurile asociative ale elevilor ar trebui să intensifice dezbaterile publice, așa cum a fost cea de astăzi, precum și contactul cu societatea civilă, pentru a putea elabora criterii solide de alegere a unui elev merituos și reprezentativ pentru toți elevii.

Asociația M10 Constanța asigură atât Asociația Elevilor din Constanța, cât și Consiliul Județean al Elevilor de întreaga susținere atât a proiectului de modificare a Legii educației naționale nr.1/2011, cât și în elaborarea criteriilor de alegere a reprezentanților elevilor în Consiliile de Administrație ale instituțiilor de învățământ constănțene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *