vineri, 7 august 2020
Acasă > Externe > MAE. 5 români au murit într-o explozie produsă la o uzină din Cehia

MAE. 5 români au murit într-o explozie produsă la o uzină din Cehia

Cinci cetățeni români și-au pierdut viața în explozia care a avut loc ieri în localitatea cehă Kralupy nad Vltavou, aflată în apropierea orașului Praga.

Misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor cetăţenilor români decedaţi.

MAE îşi exprimă profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieţi omeneşti şi transmite sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Ambasada României în Republica Cehă monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.

”Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie”, a transmis și premierul Viorica Dăncilă.

Explozia a avut loc într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren.

Autoritățile din Cehia au demarat imediat o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele şi cauzele producerii deflagraţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *