marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Externe > MAE anunță repatrierea a 365 de cetăţeni români

MAE anunță repatrierea a 365 de cetăţeni români

Ministerul de Externe anunță revenirea în țară a 365 de cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Hașemit al Iordaniei și din Regatul Țărilor de Jos.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 6 iunie, a fost facilitată revenirea în țară a 183 cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a 26 cetățeni români din Regatul Hașemit al Iordaniei și a 156 cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc studenți, personal navigant, cazuri medicale și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Repatrierea a fost asigurată cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Londra-București, București-Amman-București și București-Haga-București.

De asemenea, cu aceste curse a fost facilitată revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România, respectiv 12 cetățeni iordanieni, trei americani, doi belgieni, doi britanici, șase bulgari, trei cehi, trei danezi, cinci francezi, șapte germani, cinci eleni, patru italieni, patru lituanieni, cinci spanioli,  patru elvețieni, un croat, un japonez, un egiptean, un ungar, doi coreeni, doi olandezi și doi cetățeni ai Republicii Moldova.

Demersurile autorităților române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reședință pentru 24 de cetățeni iordanieni care se aflau cu titlu temporar pe teritoriul României, Bulgariei și ai Republicii Moldova”.

Sursa: Comunicat Ministerul Afacerilor Externe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *