vineri, 14 august 2020
Acasă > Social > MAE: Doi români au fost răniți în atacul terorist de la Barcelona

MAE: Doi români au fost răniți în atacul terorist de la Barcelona

UPDATE: Trei români răniți la Barcelona

“Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetățenie română. Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă”, anunță MAE.

Știrea inițială:

Ministerul Afacerilor Externe anunță că potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română.

Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă.

Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetățenii români răniți sunt internați.

Primul român rănit, un turist în vârstă de 35 de ani, se află internat și este în stare stabilă.

14 oameni au murit și aproximativ 100 au fost răniți, după ce o furgonetă a intrat în plin în mulțime chiar pe celebra Rambla din Barcelona.

Un purtător de cuvânt al Protecției civile a spus că printre victime – morți și răniti – sunt cetățeni din Olanda, Germania, Spania, Argentina, Venezuela, Belgia, Australia, Ungaria, Peru, România, Irlanda, Grecia, Cuba, Macedonia, China, Italia și Algeria.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Celula de criză a MAE își continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona sunt pregătite să acorde întreaga asistență consulară posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *