sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Acasă > Externe > MAE prezintă “Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019”

MAE prezintă “Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019”

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care se deplasează în străinătate în perioada Sărbătorilor Pascale 2019, pune la dispoziţia acestora “Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019”.

Materialul conţine recomandări utile în cazul călătoriilor în afara graniţelor României, precum şi un set de informaţii de interes pentru cele mai frecventate destinaţii turistice din această perioadă, respectiv: Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia şi Spania.

Cetăţenii români pot evita eventuale situaţii neplăcute ce pot apărea pe perioada vacanţei sau a concediului lor în străinătate consultând “Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile Pascale 2019”, postat pe pagina web a MAE, la rubrica “Sfaturi de călătorie”, secţiunea “Ghiduri de călătorie” (www.mae.ro), precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Totodată, cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care poate fi descărcată de pe website-ul MAE (www.mae.ro/app_cs) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS.

Aplicaţia oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale în ţara în care aceştia se află. După descărcarea aplicaţiei se recomandă efectuarea unei actualizări, mai transmite MAE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *