Wednesday, 17 October 2018
Acasă > Externe > MAE. Un român, rănit în accidentul feroviar din Italia

MAE. Un român, rănit în accidentul feroviar din Italia

Ministerul Afacerilor Externe anunță că un cetăţean român a fost rănit uşor în accidentul feroviar care a avut loc ieri în Italia și în urma căruia cel puțin 4 oameni și-au pierdut viața și peste 100 au fost răniți.

Trenul efectua o cursă între oraşele Milano şi Cremona.

Autotitățile spun că accidentul s-ar fi produs în urma unei defecţiuni a unui macaz, însă se desfășoară o amplă anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc tragedia.

Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, printre răniţi s-a aflat un cetăţean român care a fost transportat la spital cu răni uşoare, ulterior fiind externat.

Consulatul General al României la Milano este în contact permanent cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Compania feroviară Ferrovie dello Stato a anunţat că trenul regional a deraiat la gara Pioltello Limito, situată la aproximativ 40 de kilometri de Milano.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.