duminică, decembrie 8, 2019
Acasă > Politica > Magistraţii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au achitat pe Adrian Nastase in dosarul Mătuşa Tamara

Magistraţii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie l-au achitat pe Adrian Nastase in dosarul Mătuşa Tamara

Procurorii au cerut Instanței acordarea pedepsei cu închisoarea pentru dare de mită. Ajuns în fața magistraților, avocatul lui Adrian Năstase a declarat că nu există probe pentru condamnarea sa şi că acuzaţiile au substrat politic.

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstasea declarat că au arătat că aceste argumente care au fost folosite de parchet şi care au fost ieri demontate pot conduce la o singură concluzie, că urmărirea penală în cauză s-a realizat abuziv.

În dosarul “Mătuşa Tamara”, procurorii anticorupţie au făcut recurs împotriva deciziei unui complet de trei judecători al aceleiaşi instanţe care a dispus achitarea lui Adrian Năstase, Ioan Melinescu şi Ristea Priboi, deferiţi justiţiei pentru fapte de corupţie.  Aceștia au fost  trimiși în judecată de DNA pentru dare de mită,  sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii. Mai exact, procurorii DNA susţin că Năstase l-a numit pe Ioan Melinescu în funcţia de şef al Oficiului pentru Spălarea Banilor, în schimbul sustragerii de acte ce priveau un transfer de 400.000 de dolari făcut de Dana Năstase. DNA susţine că Melinescu i-ar fi promis lui Năstase că va bloca dosarul.

În dosarul Trofeul Calităţii, în care Năstase a fost condamnat definitiv de un complet de cinci magistrați de la instanţa supremă, fostul premier a introdus o contestaţie în anulare ce vizează mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instanţele anterioare care au judecat acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *