vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Diverse > Mai mult de jumătate dintre bărbații francezi afirmă că au fost infideli

Mai mult de jumătate dintre bărbații francezi afirmă că au fost infideli

Mai mult de unul din doi bărbați și aproape o femeie din trei recunosc faptul că au fost infideli, potrivit unui sondaj online realizat de IFOP (Institutul francez pentru opinie publică) pentru site-ul de întâlniri extraconjugale Gleeden, relatează metronews.fr.

Conform sondajului, 55% dintre bărbați recunosc că au fost infideli, iar 32% dintre femei admit că și-au înșelat soții. Acest comportament este în progres accentuat la ambele sexe în ultimii 40 de ani, trecând de la 19% în 1970 la 30% în 2001 și 43% în prezent, mai arată sondajul.

Însă infidelitatea este văzută diferit în funcție de sex. Două femei din trei consideră că ‘să săruți înseamnă să înșeli’, iar 57% din repondenții de ambele sexe apreciază că și schimbul de mesaje cu un anumit sens constituie o formă de infidelitate.

Francezii rămân totuși optimiști: 68% dintre ei cred că o persoană poate fi credincioasă alteia toată viața. În schimb, 63% (față de 53% în 2010) dintre soți sunt de părere că poți iubi pe cineva fiindu-i totuși infidel.

Studiul mai arată că infidelitatea nu este un comportament înnăscut. Bărbații mai în vârstă și mai avuți (66% din cei peste 50 de ani) se remarcă ‘printr-o experimentare mai bogată a comportamentelor extraconjugale’. Unii se mulțumesc totuși cu puțin: un francez din doi (46%) a sărutat deja pe altcineva decât propria parteneră și 50% admit că s-au dedat la practici de seducție cu caracter adulterin.

În ceea ce privește fanteziile, trei bărbați din patru (76%) și două femei din trei (67%) s-au visat în posturi erotice cu altcineva decât partenerul lor, iar 32% au recunoscut că au avut contacte intime cu partenerul gândindu-se la altcineva.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *