Acasă > Educatie > Mai mult sport pentru şcolari şi mai puţină matematică şi română

Mai mult sport pentru şcolari şi mai puţină matematică şi română

Modificările pregătite elevilor de Ministerul Educaţiei prevăd introducerea a două ore de sport pentru clasa pregătitoare şi două ore de muzică şi mişcare pentru clasele I-IV. Pentru a le face loc în orarul elevilor, ministerul a împuţinat cursurile de matematică şi limba română.

Elevii din clasa pregătitoare ar putea avea doar cinci ore de limbă şi comunicare, pe săptămână, faţă de şase, câte sunt în prezent. Şi orele de matematică s-ar împuţina pentru a face loc celor două ore de Educaţie fizică şi sport.

STELIAN FEDORCA, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, a declarat că “trebuie să ținem cont că e vorba de învățâmantul primar și nu au voie să depășească un anumit număr de ore pe zi.”

Schimbările sunt deocamdată la stadiul de proiect al Ministerului Educaţiei, aflat în dezbatere publică. Însă au toate şansele să se concretizeze din moment ce şi premierul Victor Ponta a declarat că doreşte mai multă mişcare în orarul elevilor din ciclul primar.

VICTOR PONTA, premierul României, a spus “cred că dacă reuşim şi implementaţi programul cu până la 4 ore de sport pe săptămână în şcoli, nu într-un an sau doi dar pe termen mediu şi lung, cred că am făcut ceva bun pentru ţara asta şi pentru tinerii din ţara asta.”

Ideea este bună, spun cadrele didactice, însă mai trebuie lucrat la capitolul condiţii din şcoli.

ADRIAN ENACHE, profesor de matematică, a declarat că “ideea este foarte bună, dar eu aș spune că e mai bine să se facă sport în cluburi sau săli specializate. La școală nu sunt dușuri, transpiră, stau fără duș, plus că nu sunt dotări corespunzătoare.”

Părinţii pot veni cu observaţii pe marginea proiectului ministerului până în 19 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *