Acasă > Eveniment > Mai multe familii de romi au fost evacuate din Eforie Nord

Mai multe familii de romi au fost evacuate din Eforie Nord

Nu sunt imagini dintr-o țară din lumea a treia, filmate în urmă cu sute de ani. Sunt scene adevărate, surprinse în România anului 2013. Se întâmplă la Eforie Sud, unde mai multe familii de romi au fost evacuate din barăcile în care locuiau ilegal. Acum oamenii au nevoie de un adăpost, mai ales că vremea se anunţă extremă.

Viceprimarul Robert Șerban a avut grijă ca acțiunea să fie dusă la bun sfârșit de buldozere, acolo fiind prezenți și mascații.

“Acolo era o infecție totală. În câteva ore, când au început să strângă, au cărat 30 de tone de gunoi. Locuiau fără forme legale, pe un teren care aparține Primăriei. Acolo trebuie să se realizeze proiectul de care ne-am apucat, să construim locuințe sociale.„ a declarat Ovidiu Brăiloiu, primarul din Eforie.

Peste 20 de case şi barăci au fost puse la pământ de buldozere, chiar dacă reprezentanţii Partidei Romilor susţin că nu toţi cei evacuaţi locuiesc abuziv în Eforie Sud. Romii  au arătat că ar avea și acte care dovedesc că sunt la zi cu plata impozitelor.

Până când situația se va lămuri, cert este că cei aproximativ 40 de copii romi stau sub cerul liber, sub avertizare de cod portocaliu.

R – Sorin Hulubei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *