Mai multe familii din cartierul constănțean Anadalchioi au fost călcate de hoți de Crăciun

  •  
  •  
  •  
  •  

În doar cîteva ore, spărgătorii au devastat patru locuințe, una după alta, și au luat tot ce le-a picat în mână: bani, bijuterii și obiecte de valoare. Scandalos este faptul că una dintre spargeri s-a petrecut în timp ce proprietarii erau în casă. Oamenii din cartier sunt convinși că hoții au acționat la sigur.

Unul dintre bărbați și-a găsit locuința devastată de hoți. 2200 de euro și mai multe bijuterii ale soției lipseau, laptopul era spart și lucrurile din casă răvășite.  Criminaliștii sosiți pentru a realiza cercetarea la fața locului au stabilit că hoții au acționat după același mod de operare la fiecare dintre cele patru adrese.

Totul s-a petrecut în intervalul orar 18.00 – 20.00, la adăpostul întunericului. Câţiva vecini spun că au văzut o dubă cu numere de Bulgaria care fila zona cu puțin timp înainte de comiterea spargerilor. Criminaliștii au găsit o serie de amprente și continuă cercetările pentru a-și forma un cerc de suspecți. Cazul este anchetat de polițiștii Secției 2 și de cei de la Municipiu. Locatarii din cartierul unde au avut loc spargerile spun că nu este pentru prima oară cînd casele le sunt călcate de hoți, iar pînă acum nici măcar autoritățile nu au reușit să le facă dreptate. Oamenii au ajuns să se teamă pentru viețile lor în propriile case.

În cele mai multe cazuri de acest fel, spun polițiștii, vorbim despre autori minori, care chiar dacă sunt găsiți, nu pot să își asume răspunderea legală. De cele mai multe ori, singura consolare este ca oamenii să își recupereze măcar prejudiciul material cauzat de spargeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *