Mai mulţi oameni din Năvodari au fost abordaţi de reprezentanţi ai PNL care le-au oferit bani în schimbul votului

  •  
  •  
  •  
  •  

Mai mulţi simpatizanţi ai Partidului Naţional Liberal au racolat sute de persoane cu drept de vot din Năvodari şi le-au determinat să-şi cedeze cărţile de identitate până pe 10 iunie 2012, data alegerilor. Mai mult, aceştia au demarat o adevărată campanie  de colectare a documentelor, pe care urmează să le folosească la alegeri, împiedicând astfel exprimarea liberă a voinţei electorale a cetăţenilor. Speriaţi că ar putea să aibă probleme cu legea, o

amenii de bună credinţă au dat în vileag tentativa de fraudă.

Mai mult, aceştia spun că vor vota aşa cum le “dictează inima”, indiferent de câţi bani vor primi de la aceşti instigatori.

În acest sens, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa s-a înregistrat dosarul penal cu nr 1445 din 01.06.2012, în care 38 de persoane sunt acuzate de instigare la mită. Se pare că aceştia au promis diferite sume de bani celor care vor vota cu Partidul Naţional Liberal la alegerile din 10 iunie. Printre reclamaţi se află şi Mariana Curcă, preşedintele organizaţiei de femei a Partidului Naţional Liberal Năvodari, Cătălin Popa, candidat la consiliul local Năvodari pe listele PNL, dar şi Vlad Daniel Rădoi, unul dintre tinerii care au provocat scandalul de marţi seară din faţa primăriei. Aceste persoane vor fi cercetate pentru dare de mită electorală. Oamenii legii reamintesc faptul că tentativa sau darea de mită constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Conform Declaraţiei pentru Drepturile Omului, “voinţa poporului trebuie să constituie baza puterii de stat; această voinţă trebuie să fie exprimată prin alegeri nefalsificate, care să aibă loc periodic prin sufragiu universal, egal şi exprimat prin vot secret sau urmând o procedură echivalentă care să asigure libertatea votului.”

2 thoughts on “Mai mulţi oameni din Năvodari au fost abordaţi de reprezentanţi ai PNL care le-au oferit bani în schimbul votului

  1. bai asta nea pancencu sau cum te-o chema stai bai linistit in banca ta si nu te mai mufla in pene atata si baga tu vrajeli ca matei a vandut ca facut ca dres ca te agiti degeaba ca matei e pe primu loc nu tu un deasta cea visat peste noapte sa fie si el primar si nuti mai cheltuii banii pe mita electorala ca deja stie toata lumea cA dai bani in schimbul VOTURILOR si cred toata lumea imi da dreptate eu nu inteleg ce te ajiti ca un peste pe uscat ca balta e muuuult prea departe si matei mult mai aproape de ea asa ca ia si culca-te inapoi ca poate maine oi vrea sa fi si presedinte hhuuuuaaaa PNL!!!!!! hai mateiii:)))

  2. Eu cred cu tarie ca cei ce s-au lasat temporar influentati de cei ce vor sa jefuiasca orasul Navodari, vor vota maine pentru Domnul Primar Nicolae Matei daca vor ca orasul sa fie al lor si nu al acelora care vor sa il transforme intr-o groapa de gunoi si in ceea ce este Constanta astazi. Asadar, Navodariul este dator sa raspunda maine la cat sacrificiu si daruire si s-a oferit, cu seriozitate, responsabilitate si asumare si mai mult decat atat, cu constiinta care ii va judeca aspru mai tarziu daca nu il vor vota pe Domnul Matei. O tara intreaga urmareste Navodariul maine. Toti mai- marii sunt constienti de cate eforturi a depus acest om pentru a realiza ce a realizat pentru cetatenii acestui oras – cu atat mai mult cu cat, spre deosebire de Domnul Primar Matei, ei, cat au fost la putere, si-au vazut preponderent interesul personal si fara doar si poate vor dorii sa stie daca tehnicile de manipulare atat de folosite de unii care se mai cred si mari NLP-isi si fac atata rau, au functionat. Pentru ei, Navodariul este doar o mina de bani din care vor si ei o ,,bucata”. Pentru Domnul Primar Matei, Navodariul este un colt de lume pe care doreste sa il faca un colt de rai.Si pentru ca pana acum a reusit, nu ne ramane decat sa ii uram din toata inima SUCCES pe mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *