duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Sanatate > Majorări salariale în sistemul sanitar

Majorări salariale în sistemul sanitar

Negocieri dure și amenințări cu proteste care ar putea paraliza sistemul sanitar. La asta au fost nevoiți să recurgă sindicaliștii din sănătate pentru a-și cere drepturile.

“De la 214 milioane s-a ajuns la 270 de milioane, coroborat cu creșterea salariului minim pe economie. Am ajuns la această formulă, ca de la 1 ianuarie toți cei care au salariu minim să beneficieze de o majorare de 75 de lei.” a declarat Nicolae Manea, președinte SANITAS Constanța.

Suma infimă nici nu ar putea începe să acopere orele petrecute în spitale sau clinici, în fața unor situații limită, ale întregului personalului din sistemul sanitar, însă cu toate acestea sindicaliștii spun că și-au atins scopul. Guvernul a acceptat să-i includă în planul de majorare și pe angajații din asistență socială, una dintre cele mai prost plătite categorii de personal medical.

„Nu putem să-i neglijăm, sunt oamenii noștri, sunt la fel de prost plătiți și de aceea am insistat foarte mult ca să intre și colegii din asistență socială” a afirmat Nicolae Manea, președinte SANITAS Constanța.

La ora actuală, în România, mii de asistenți sociali nu beneficiază de regulamentul de sporuri pentru condițiile în care își desfășoară activitatea.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *